Activitats

La Xarxa AccessCat i els seus membres organitzen i participen en diferents tipus d’activitats i actuacions.

Hi ha activitats dirigides al públic –com ara les activitats de sensibilització, les demostracions, showcases i algunes activitats de formació– i hi ha actuacions internes dels grups de recerca –com ara les missions internacionals o les activitats d’estandardització.

Activitats de sensibilització

Activitats organitzades per investigadors de la xarxa per posar a l’abast de la societat el seu coneixement sobre accessibilitat. L’objectiu és crear consciència sobre la importància que tothom tingui accés a la comunicació i la informació i aportar solucions innovadores.

Missions internacionals

Activitats a l’estranger on participen els investigadors de la xarxa per adquirir noves habilitats i coneixements que els ajudin a traslladar la seva recerca particular a la societat.

Estandardització

Participació d’investigadors de la xarxa en l’elaboració de normes, estàndards o documents d’alt nivel en organismes europeus i internacionals (ISO, UNE, ITU, CEN, EBU…) per garantir que l’accessibilitat es tingui en compte en les polítiques públiques.

Formació

Càpsules o sessions de formació en accessibilitat a la informació i la comunicació per a empreses, institucions i entitats. També formació per als investigadors de la xarxa sobre valorització i transferència de resultats de recerca.

Suport a solucions disruptives

Concurs dirigit als investigadors de la xarxa per finançar i acompanyar propostes innovadores que donin resposta a problemes relacionats amb l’accessibilitat a la comunicació i la informació.

Demostracions i showcases

Activitats dels investigadors de la xarxa en fires, congressos i jornades per mostrar les tecnologies i serveis creats dins els grups de recerca.

Activitats següents

Activitats passades

 • Dia:
  -
 • Lloc:

  La Farga, L'Hospitalet de Llobregat

Investigadors de DIDPATRI i TransMedia Catalonia presentaran diversos projectes sobre accessibilitat als videojocs a la segona edició del SAGA, el Saló del Gaming. Aquesta trobada és una iniciativa de Plataforma per la Llengua. Al seu web en trobareu més informació i també hi podreu comprar entrades.

 • Dia:
  -
 • Lloc:

  Teatre Àtrium | Av. Josep Tarradelles, 17 | Viladecans

La investigadora Blanca Arias-Badia (TraDiLex, UPF) representarà la Xarxa en aquesta trobada que reuneix tant representants del sector cultural com experts en temes com ara l'accessibilitat, la sostenibilitat i la coproducció. Hi presentarà un decàleg sobre accessibilitat d'arts al carrer elaborat amb les investigadores Anna Matamala, Carme Mangiron i Estel·la Oncins (TransMedia, UAB) i tres entitats adherides de la Xarxa AccessCat: ACPA, FESOCA i SOM Fundació.

Inscripció

 • Dia:
  -
 • Hora:
  18:00
  -
  19:30
 • Lloc:

  Sala Aranyó (55.S200) | Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra | Carrer Roc Boronat, 138 – Barcelona

El grup de recerca TraDiLex (Universitat Pompeu Fabra) organitza una sessió de debat oberta per abordar l’accessibilitat als espais universitaris. Hi poden assistir tots els membres de la comunitat universitària, des d’alumnat fins a treballadors i docents.

Inscripció

 • Dia:
  -
 • Hora:
  11:15
  -
  11:45
 • Lloc:

La Xarxa AccessCat participarà al Barcelona Deep Tech Summit amb les altres xarxes de transferència finançades per l’AGAUR. Aquesta trobada serà una oportunitat perquè els investigadors coneguin startups, spin-offs i inversors. La presentació d’AccessCat serà el 28 de novembre, dins la franja d'11.15 h a 11.45 h.