Disseny i desenvolupament de videojocs dissenyats des de l’origen amb un objectiu pedagògic i, alhora, amb tota la potència interactiva i empàtica que permet una experiència de joc altament atractiva. Això capta l'atenció d'un públic que normalment queda al marge de les activitats educatives i de divulgació científica, però que mostra un gran interès en els videojocs. D’altra banda, aprofita la gran capacitat didàctica que ofereixen els videojocs amb dissenys i mecàniques ben desenvolupades.

Els videojocs dissenyats inclouen mesures d’accessibilitat: subtítols reforçats per elements sonors, així com adaptabilitat de la tipologia de lletres, colors, etc. Això no només n’amplia el públic potencial, sinó que també reforça la seva naturalesa educativa, en garantir que tots els usuaris tinguin oportunitats equitatives d'aprendre i gaudir.

També inclouen una plataforma d'anàlisi del comportament dels jugadors que permet estudiar l'efectivitat de les mecàniques en relació a cadascun dels jugadors i el seu procés d'aprenentatge, així com extreure patrons de comportament general i estudiar com funciona l'aprenentatge basat en videojocs.

Actualment, ja hi ha publicats 3 videojocs (per mòbil / PC / MAC) que sumen un total d'unes 300.000 descàrregues: Evolving PlanetAncestors: stories of Atapuerca, i Julia: A Science Journey (aquest últim, guanyador de la categoria “Videojocs digitals completament desenvolupats” a l’International Educational Games Competition, l’octubre de 2023).

Servei
Subtitulació
Accessibilitat digital

Si vols més informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Caràtula del videojoc Julia A Science Journey
  • Investigador principal: Xavier Rubio-Campillo
  • Grup de recerca: DIDPATRI
  • Institució:
    Logotip Universitat de Barcelona