Pel dia mundial de l’autisme, Pilar Orero, investigadora del grup de recerca TransMedia, ha participat en un esdeveniment de l'ITU, l’agència de telecomunicacions de l’ONU, sobre accessibilitat al metavers.

El dia 2 d’abril se celebra el Dia Mundial de Sensibilització sobre l'Autisme, una data que té com a objectiu conscienciar sobre els trastorns de l’espectre autista i promoure iniciatives i mesures per a l’assoliment dels drets humans i la igualtat de les persones autistes. 

En el marc d’aquesta celebració, l'ITU, l’agència de telecomunicacions de l’ONU, va celebrar el webinar “Immersive Inclusivity: Enhancing Virtual Worlds with Accessibility”, sobre inclusió i accessibilitat al metavers, en el qual va participar la investigadora Pilar Orero, del grup de la xarxa TransMedia Catalonia. 

El webinar tenia com a objectiu “reconèixer la importància de crear ecosistemes que incloguin a tothom, independentment de la seva neurodiversitat”. La jornada ha estat un dia de celebració de “la singularitat, els talents i la increïble diversitat dins de la comunitat autista”, com ha explicat Seizo Onoe, director de la Telecommunication Standardization Bureau de l'ITU.

En l'acte van participar experts en diverses matèries relacionades amb l'accessibilitat i la inclusió. La presentació inaugural de la sessió va ser a càrrec de Seizo Onoe. La sessió, moderada per Christina Yan Zhang, CEO de The Metaverse Institute, va comptar amb la participació de Pilar Orero, com a co-chair del 'Working Group 8' sobre sostenibilitat, accessibilitat i inclusió, AbdEl-Monem El-Sharkawy, de NAID (Acadèmia Nacional de les Tecnologies de la Informació per a Persones amb Discapacitat, a Egipte) i Soha Elzalabany, fundadora de la Fundació Tomooh i professora a The American University del Caire. Finalment, la jornada va concloure amb les aportacions de Shin-Gak Kang, del ETRI (Institut de Recerca d'Electrònica i Telecomunicació de Corea) i chair del focus group sobre metavers de l'ITU.

Aquest webinar s’emmarca en el cicle Digital Transformation Dialogues, que comptarà amb la presència de Pilar Orero en altres esdeveniments, com el webinar “Metaverso 360°: Explorando la Accesibilidad, la Inclusión y los Derechos Humanos en Dominicana Innova”, del dia 22 d’abril, i la sessió de preguntes a experts “Breaking Barriers in the Metaverse: Improving Accessibility”, del 25 d’abril.

Pots veure el webinar complet al YouTube de l'ITU.

Webinar “Immersive Inclusivity: Enhancing Virtual Worlds with Accessibility”

News

 

All News