Metodologia per a la creació de diccionaris accessibles i altres recursos per a l’aprenentatges de llengües. 

La creació d'un diccionari accessible és un procés multidisciplinari que requereix una combinació de coneixements lexicogràfics, lingüístics i tecnològics. També és essencial considerar l'accessibilitat i les consideracions legals durant el procés de desenvolupament, com ara les directrius WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Això implica considerar la navegació per teclat, l'ús de lectors de pantalla i altres tecnologies d'assistència.

El grup de recerca ReLaTe té coneixements experts en lexicografia, lingüística i accessibilitat web. També té coneixements en disseny gràfic i editorial, tecnologia de bases de dades, desenvolupament de programari, drets d'autor i llicències, revisió i edició, i consciència cultural i lingüística.

 

EDictViz és un exemple d’aplicació d’aquesta metodologia: un lloc web de diccionari accessible per a persones amb discapacitat visual. Aquesta versió prototip, que mostra informació del Merriam Webster's Advanced Learner's English Dictionary, és fàcilment personalitzable i és compatible amb lectors de pantalla i altres tecnologies d'assistència.

Servei
Accessibilitat digital

Si vols més informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Captura de pantalla d'EDictViz, a visually accessible dictionary website
  • Investigador principal: Mar Gutiérrez-Colón Plana
  • Grup de recerca: ReLaTe
  • Institució:
    Logotip Universitat Rovira i Virgili