Durant la cimera celebrada del 27 al 31 de maig, la xarxa i els seus investigadors hi van ser presents amb un estand informatiu i participacions en actes i ponències. A més, la seva investigació va ser reconeguda amb un premi WSIS2024.
L'edició d'enguany de la cimera i el fòrum World Summit on the Information Society (WSIS), esdeveniment organitzat per agències de l'ONU, va tenir lloc l'última setmana de maig a Ginebra, i va comptar amb la participació de la Xarxa AccessCat i els grups de recerca TransMedia Catalonia (UAB) i TALN (UPF).
Des de dilluns fins divendres, la Xarxa AccessCat va tenir un estand informatiu en el qual membres de la xarxa (la directora de la xarxa, Anna Matamala, la promotora de la xarxa, Carme Pratdesaba, el tècnic de comunicació de la xarxa, Abel Cobos, i diversos investigadors) van donar a conèixer l'activitat de transferència i valorització de resultats de recerca en accessibilitat a la informació, l'educació i la comunicació d'AccessCat.
Dimarts, la directora de la xarxa va tenir una agenda molt completa. El dia va començar amb la trobada "Network of Women Ministers and Leaders in ICT", un punt de reunió per a dones líders en els seus sectors.
Va continuar amb la sessió "Leaders TalkX: ICT Applications Unlocking the Full Potential of Digital- Part I", una conversa 'high-level' amb ponents en alts càrrecs polítics d'arreu del món, durant la qual, Anna Matamala es va centrar el rol dels investigadors en la transferència de coneixement [sessió Leaders TalkX en vídeo].
També va participar en la sessió sobre Citiverse organitzada per la ITU (International Telecommunication Union) i WeGO, durant la qual va remarcar la importància de tenir en compte l'accessibilitat en la creació d'entorns al metavers [sessió sobre Citivers en vídeo].
Dimarts va concloure amb l'entrega de premis WSISPrize. Un dels guardonats va ser el projecte YoungArcHers, en el qual participa el grup de recerca TransMedia Catalonia, de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Xarxa AccessCat. El projecte va rebre el premi WSIS2024 a la categoria de WSIS Action Line: ICT applications: benefits in all aspects of life, enfocat a l'E-learning, i el va recollir la investigadora de la xarxa Estel·la Oncins en representació de la UAB [llegeix més sobre YoungArcHers].
Divendres, els grups TransMedia Catalonia (amb Pilar Orero, Estel·la Oncins i Anna Matamala) i TALN (amb Horacio Saggion) van protagonitzar la xerrada "ICT based changing behaviours to embrace the green revolution". En aquesta sessió es van parlar de diversos projectes internacionals en què participen o lideren membres de la xarxa, com YoungArchers, WEL, iDEM, ATHENA, CROMA o GreenSCENT [sessió ICT en vídeo].
La cimera va acabar amb un acte de cloenda presidit per les agències de l'ONU (com la ITU o la UNESCO) encarregades de la promoció i organització del WSIS, al qual la xarxa va tenir el plaer d'assistir-hi.